Welkom!

Welkom op mijn pagina; Ziel en Zaligheid handgemaakte sieraden!

Al meer dan 40 jaar, ben ik in de weer met kralen. In de loop der tijd heb ik veel mensen blij mogen maken met een handgemaakt sieraad. Ik heb er een paar jaar geen behoefte aan gehad, maar door corona, zijn mijn kralen weer van zolder gekomen. Daar zaten kennelijk ook edelstenen en mineralen tussen, want ineens vroeg iemand mij naar de werking van een gebruikte kraal. 

Ik ben mij daar toen in gaan verdiepen. De eeuwenoude wijsheid der mineralen. Het is bijna als een geloof, vind ik. Erg interessant en helpend en helend voor degenen die er voor open staan. Ik plaats een korte beschrijving van de werking van de diverse edelstenen en mineralen, die ik bij deze sieraden, gebruikt heb. Op internet zijn er veel uitgebreidere beschrijvingen beschikbaar. Ik hou me, in de beschrijving, bij de emotionele werking, omdat ik vind dat je bij lichamelijke klachten sowieso medische hulp moet inschakelen. Mocht je voor fysieke klachten toch een ondersteunende steen zoeken, dan kan ik voor je op zoek. 

Onderstaande sieraden zijn gemaakt in unieke, eenmalige oplage. 

Ik maak sieraden als hobby. Daarom zijn mijn prijzen laag; ik wil graag de gemaakte kosten vergoed zien en ik hoef er niet aan te verdienen. Het maakt mij gelukkig en blij, als iemand gelukkig en blij met mijn sieraad is. Win-win! 

Stuur bij interesse maar een berichtje naar nhcvisser@outlook.com of via Messenger of Whatsapp.

In de volgende posten, staan de rest van mijn sieraden, gebruik daarvoor de drie streepjes linksboven aan de pagina. 

Lieve groet, Nicole







Angel Aura kwarts

Heeft de energie van bergkristal versterkt met de energie van metalen zoals goud, zilver en platina. Angel Aura kwarts heeft een mooie iriserende witte olieachtige glans en is vanwege zijn zeer hoge en fijne trilling en serene uiterlijk naar engelen vernoemd. 

Angel Aura kwarts is een steen die rust geeft en stress vermindert. Het is een steen die je een vredig gevoel geeft, een gevoel van tevredenheid. Angel Aura kwarts laat je minder zorgen ervaren.




€5



€4,50

€4,50

€4,50

€4,50

€4,50

€4,50






Banden, gemaakt van riemen. Met daarop oceaan jaspis, aventurijn, luipaard Jaspis en rozenkwarts. Ze sluiten met een drukknoop.  Hip en hergebruikt! €10




Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën.

Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. 

Naast de algemene eigenschappen van jaspis is rode jaspis één van de meest dynamische en activerende jaspis soorten. 

Luipaard Jaspis is een sterk aardende steen en zet je met twee voeten op de grond. Brengt je in evenwicht en helpt om echt contact te maken met jezelf. Laat je luisteren naar je innerlijke stem en maakt daadkrachtig om oude patronen te doorbreken.

Naast de algemene eigenschappen van jaspis bevordert oceaan jaspis de doorstroming van energie. De steen helpt positieve, helende energie op de goede plek komen en voert negatieve energie af. Het werkt ontspannend en kalmerend en geeft een gevoel van vrijheid. Het bevordert een positieve instelling en helpt negatieve gevoelens en gedachten, zoals bijvoorbeeld zorgen, angst en depressie, verminderen. 

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie.



Hieronder enkele kralen die ik momenteel heb liggen. Klaar, om tot een sieraad verwerkt te worden 💎😊 
Dit is lang niet alles. Ik zal binnenkort wat meer soorten plaatsen.

Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd. 


Amazoniet brengt balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energie, elektromagnetische straling (mobiele telefoons, computers, magnetrons, etc.) en de schadelijke invloeden van milieuvervuiling en wateraders e.d.. Daarnaast werkt de steen kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma’s, zorgen en rouw. Het versterkt de vrije wil, vermindert een slachtofferhouding en helpt bij het oplossen van problemen omdat het verstand en intuïtie in balans brengt. 


Rhodoniet is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Daarnaast is het een goede “eerste hulp bij ongelukken” steen die kalmeert en helpt het hoofd koel houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen, gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar. Ook in geval van ruzie en conflicten kan rhodoniet zeer bevorderlijk werken. Het helpt vergeven en stimuleert verzoening, wederzijds begrip en vriendschap. Daarnaast worden ook woede, ergernis, haat- en wraakgevoelens verminderd. Psychische wonden worden verzacht en de steen heeft een positieve invloed op zelfvernietigend gedrag, afhankelijkheid en mishandeling. 


Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. 


Citrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen. De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen.


Carneool werkt aardend, activerend en vitaliserend. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring. Het maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen


Unakiet werkt aardend, kalmerend en inzichtgevend. Het geeft inzicht in de oorzaak van problemen en blokkades (ook als die oorzaak in een vorig leven ligt) zodat beperkende gedrag- en denkpatronen doorbroken kunnen worden en geestelijke groei mogelijk is. De steen absorbeert elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld magnetrons, computer, tv) als deze bij een apparaat geplaatst wordt.


Zonnesteen werkt stemmingsverbeterend en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven. Het is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, met name de seizoensgebonden variant.



Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. De steen doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve energie. Hierdoor worden de aura energiebanen gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je hierdoor in je kracht staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen. Toermalijn heeft niet alleen een positieve werking op mensen en dieren maar ook op planten en bomen. De steen zorgt voor natuurlijke bescherming en stimuleert groei en bloei.


Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. 

Jade is een beschermende steen en trekt geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan. Het helpt beschermen tegen onder andere ziekte, bedrog, uitbuiting, pech en tijdens het reizen. Het stimuleert liefde, trouw, vriendschap en wijsheid. De steen werkt kalmerend en stabiliserend bij negatieve gedachten en negatieve emoties als boosheid, verdriet angst en irritatie. Het helpt schuldgevoel en een gevoel van hulpeloosheid verminderen en helpt op een zachte manier voor je zelf opkomen. Het  leert je dat je er mag zijn en je niet overmatig hoeft aan te passen of mensen over je grenzen heen hoeft laten gaan. Jade is dus een goede steen om te dragen als je gepest, getreiterd of uitgesloten wordt. Het helpt je ook een connectie maken met de natuur en hiervan genieten. Als je tijdens het slapen een stukje jade in de buurt hebt, heb je een grotere kans om je dromen te onthouden en hier boodschappen uit te kunnen halen.

Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen, die het zelfvertrouwen vergroot en helpt structuur te brengen in ons leven. De steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend. Fluoriet is een goede steen om te dragen tijdens het studeren. De steen bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis. Het beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons).



Goudsteen geeft kracht en energie. De steen geeft hoop, bevordert een positieve kijk op het leven en werkt opbeurend. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op depressies. Het bevordert individualiteit en ambitie en helpt je om je te doelen te bereiken. 


Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen. De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrag- en denkpatronen en bevordert de doorstroming van energie. De steen kan zeer krachtig werken en door de heftige emoties die naar boven kunnen komen en het feit dat sommige (zelf)inzichten ook erg confronterend kunnen zijn, kunnen gevoelige mensen deze steen beter onder begeleiding van een therapeut gebruiken of voor een andere steen kiezen (of voor een zachter werkende variant zoals apachetranen of sneeuwvlok obsidiaan). Obsidiaan beschermt tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. 

Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Maansteen versterkt paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan maansteen nuttig zijn. 

Grijze band Agaat bevordert stabilitiet, zelfbeheersing, kalmte en rijpheid. Schept realiteitszin en pragmatisch denken. Helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Vergroot de vitaliteit. Grijze band Agaat sterkt het hart en is ideaal voor overactieve kinderen en kinderen met adhd. Grijze band Agaat verbindt u met uw bewustzijn wat leidt tot groei, stabiliteit en een gezond werkelijkheidsbesef zodat de verwerking van levenservaring verwerkt wordt. 

Mosagaat werkt aardend en stabiliserend. De zachte en voedende energie van deze steen brengt lichaam, geest en ziel terug naar hun natuurlijke, evenwichtige toestand en brengt stabiliteit en rust op al deze niveaus. Mosagaat is dus heel geschikt om bij je te dragen ter ondersteuning van herstel na ziekte, om tot rust te komen na een periode met veel emotionele onrust of om weer tot jezelf te komen. De steen geeft je het gevoel op je plek te zijn en laat je ware ik naar boven komen. Het laat je de kern en wat écht belangrijk is om je heen en in jezelf zien. Oppervlakkigheden, vooroordelen en zaken die afleiden van de essentie vallen hierbij weg. De steen helpt angsten, stress en zorgen loslaten en helpt je ontspannen. Het versterkt je verbinding met de natuur en de aarde. 


Naast de algemene eigenschappen van agaat werkt boomagaat rustgevend, beschermt tegen negativiteit en trekt overvloed aan. Het versterkt persoonlijke kracht, een positief zelfbeeld en doorzettingsvermogen. Het heeft een sterke verbinding met  de aarde en de natuur. Hierdoor aardt het op een zachte manier en geeft een veilig en beschermd gevoel. 


Versteend hout

Versteend hout is fossiel hout waarbij alle organische componenten zijn vervangen door mineralen. De Engelse naam voor deze steen is petrified wood.

Versteend hout is een aardende en kalmerende steen met een zachte werking. Het bevordert onze connectie met de aarde en vermindert heimwee. Daardoor hebben we altijd het gevoel op de goede plek te zijn en voelen we ons thuis. De steen kalmeert, zorgt voor een fijne sfeer en een gevoel van welzijn. Het bevordert een nuchtere houding, concentratie en beheersing. 


Agaat




Barnsteen werkt reinigend en beschermend. De krachtige maar zachte energie van deze steen brengt balans in het (energie) lichaam en helpt negatieve emoties en emotionele en fysieke pijn verminderen. Het maakt vrolijk, stabiel en weerbaar en geeft zelfvertrouwen. Barnsteen geeft een steuntje in de rug als het even wat minder gaat en kan ook ondersteunend werken bij stress, depressieve en suïcidale gevoelens en andere stemmingsstoornissen. 


Dendriet Jaspis. Sterk genezende steen voor de aardechakra. Geeft vertrouwen terug in het leven.  Om herstelperiode te versnellen. Helpt bij emotionele klappen. Helpt bij emotionele problemen binnen de familie. De dendrieten (mossen) zijn ook sterk in het herstellend vermogen te stimuleren.


Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling.

Naast de algemene eigenschappen van jaspis is dalmatiër jaspis een sterk beschermende steen die evenwichtiger maakt. Het beschermt tegen straling en negatieve energie en helpt deze energie uit het lichaam te verwijderen. Daarnaast helpt de steen mensen die te rationeel zijn en mensen die hun gedachten stroom niet kunnen stoppen, meer tot rust te komen. Dalmatiër jaspis werkt opbeurend en geeft energie. Hierdoor kan het depressie verminderen en nachtmerries verminderen. 

Jaspis





Rookkwarts is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen voor zowel lichaam, ziel en geest. Het is de ideale steen om bij je te dragen in belastende situaties of bij klachten die samenhangen met stress. Rookkwarts heeft een geconcentreerde energie. Hij helpt ontspannen, loslaten en accepteren. Hij biedt weerstand tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke veerkracht. Rookkwarts heeft daarom een gunstige invloed op angst (mn faalangst), nachtmerries, depressies en suicidaliteit. De steen stimuleert een nuchtere positieve houding en bevordert de concentratie. 
Ondoordacht handelen wordt vermindert en verantwoordelijkheid voor eigen daden neemt toe. Het geeft zelfvertrouwen en vertrouwen in de omgeving.


Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend, laat je veilig voelen en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. ... Door haar beschermende werking is het een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn.

Ketting van zilvergrijs leer met grote Agaat
€5
 

€9,50

De zachte en zuiverende energie van parel brengt rust, vrede en verlichting. De zuiverende werking heeft niet alleen betrekking op het lichaam maar ook op de geest en ziel. Het stimuleert eigenschappen als eerlijkheid, integriteit, begrip, inzicht, wijsheid en acceptatie (van jezelf en anderen).


Kijk hoe grappig! Even wat geprobeerd met paardenhaar en nagellak. Er was een pluk achter het hek blijven klemmen, dus dat nam ik mee. Erg lieve paardjes! 





🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Zoek je naar een bepaalde steen of met een bepaalde werking? Ik help je daar graag mee! 

WAARSCHUWING: De aan edelstenen toegeschreven geneeskrachtige werking berust enkel op overlevering uit de oudheid en het gebruik door vele natuurvolken en mist derhalve iedere wetenschappelijke achtergrond.

Dus bij een kwaal of ziekte NOOIT op eigen initiatief gaan experimenteren, maar in de eerste plaats MEDISCHE HULP inroepen. Daarna kun je dan de edelsteentherapie gaan proberen, die dan misschien waardevol kan blijken.

Klik door naar de volgende pagina: dames sieraden 😊






Reacties

Populaire posts van deze blog

Galerij dames sieraden

Galerij heren sieraden